4 veganske desserter du bør vurdere til ditt neste selskap

Etter at vi måtte stenge våre elskede veganske spisesteder på DOGA og VIA i 2022 så har
vi fått mange forespørsler om favoritter som dere savner – det er veldig hyggelig!

Først så har vi lyst til å dele 4 veganske desserter og etter hvert kommer det oppskrifter på
flere glutenfrie søtsaker, raw food og sunn vegansk snacks. For deg som ikke har fått det
med deg enda så vil vi opplyse om at du finner våre allergivennlige kaker og CocoCrunch
hos en rekke forhandlere i Oslo, Romerike, Follo, Vestfold og Østlandet. Du kan også enkelt
bestille våre økologiske energikuler og raw food kaker i vår helt veganske og glutenfrie
nettbutikk. Men nå: på tide å bake!

Glutenfri kake laget med dadler og glutenfrie havregryn

Serverer: 18 biter- en stor ovnsform eller dyp ovnsplate.
Tilberedningstid: 45 minutter

Dette er en super enkel glutenfri kake som du kan lage på under 30 minutter.
Dette var en populær vegansk dessert i vår restaurant på DOGA, gjerne servert med pisket vegansk krem eller vegansk vaniljeis. Denne kaken kan du fryse ned og ta fram etter behov!

Tid: ca 30 minutter

Ingredienser:

Fyll:
450 g dadler
3,5 -4 dl vann (3,5 dl hvis du har ferske dadler)
150 g agavesirup eller vanlig lys sirup

Smuldredeig:
150 g hvitt sukker
150 g kokossukker
270 g vegansk smør (evt. margarin)
360 g mel – gjerne lys glutenfri miks eller vanlig hvetemel
250 g glutenfrie havregryn
6 g bakepulver
En liten klype salt

Sånn gjør du:

Fyll: Kjør dadlene i en kjøkkenmaskin til det er små biter.

Kok opp alle ingrediensene til fyllet i en kjele til du får en syltetøy-lignende masse.
Rør ofte. Når fyllet er ferdig, avkjøles det til det er romtemperert, gjerne kaldere.

Smuldredeig: Pisk sukkeret og smøret med elvisp til det blir luftig.
Tilsett resten av de tørre ingrediensene for å lage en smuldrete deig, bruk skje til å
røre sammen det siste.
Ta ⅔ av deigen og trykk den fast i en ovnsform.
Fordel daddel-fyllet jevnt på toppen.
Smuldre resten av deigen på toppen.

Stek midt i ovnen i 15 minutter på 170 grader, eller til toppen har blitt gyllenbrun.
Serveres lun med vegansk iskrem eller pisket krem. Det som blir til overs kan
oppbevares enten i kjøleskap eller i fryseren.

Vegansk Milkshake toppet med CocoCrunch
Serverer: 1 stort glass/ en person
Tilberedningstid: 10 minutter

En vegansk milkshake eller “mylkshake” som det også kalles er kanskje det enkleste du kan
lage. For sikkert 10 år siden ble vi kjent med begrepet “freakshakes” som er en milkshake
med overdådig topping som pisket krem, fersk frukt og bær eller til og med mindre sunne
snacks som saltstenger og chips. Vi synes fortsatt superpyntede freakshakes er en veldig
gøy, smakfull og instagram vennlig måte å servere på.


1 dl soyamelk med vanilje (SO)
1,5 frossen banan i skiver
ca 7 isbiter

2 teskjeer sjokoladesaus- kjøpt eller egenlagd (tips: lag samme oppskrift som
glasuren på brownien og bruk her)

*Tilsett 2 cl Baileys hvis det er fest!

Blend grundig i en smoothie blender

Tilsett 2 teskjeer puffet bokhvete

Bland på lav hastighet slik at bokhveten ikke knuses men bare blir rørt inn

Hell i glass
Topp med pisket krem.
Dryss kakao-pulver over kokoskremen
Tilsett et par stykker ristede kokosflak.

Legg på så mye CocoCrunch du ønsker! Vi pleier å servere med en eller to kvarte
biter av en kule.

Vegansk brownie
Serverer: 4 personer
Tilberedningstid: 15 minutter

Vår valnøtt brownie er laget etter raw food prinsippene og var faktisk det første produktet,
sammen med vår raw glutenfri ostekake som vi lanserte til helsekostbutikker helt tilbake i 2009.

Og oppskriften, den er barnslig enkel!

2 dl dadler, gjerne ferske
2 dl valnøtter
2 ss kakao
1 liten klype rent vaniljepulver. (du kan også bruke ekstrakt)
1 liten klype salt

Glasur
2 ss kokosolje – smeltet
2 ss kakao
2 ss agave

Sånn gjør du:

Sett 0,5 dl valnøtter til siden. Kjør de andre ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Her
gjelder det å ha tålmodighet. Vi vil at sentrifugalkraften skal få nøttene til å begynne å slippe
litt olje – da er den ferdig. Det er altså ikke tilsatt væske som gjør at det blir en jevn deig, men
olje fra nøtter og fukten fra dadler. Når deigen er ferdig knar du inn de hele valnøttene for
krønsj og trykker den ut i en liten form. Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør over
brownie-kaken – pynt med raspet gojibær, havsalt, kokosmasse eller knuste valnøtter.
La den kjøles ned i kjøleskapet før servering. Holder seg i tett boks i kjøleskapet ca 1 uke og
kan med fordel fryses.

Det er forskjell på dadler. Blir deigen fortsatt litt for tørr – tilsett litt større ratio dadler enn
valnøtter. Prøv deg frem 🙂

Vegansk cheesecake med jordbær topp
Serverer: 10 personer
Tilberedningstid: 30 minutter tilberedning – 3 timer i fryser. Tines på 1 time

Dette er den kaken som vi lanserte først som produkt til helsekost, sammen med den
veganske brownies ovan. Dette tar litt mer tid å lage, men vi lover det er verdt det!


Bunn:
1 dl mandler
1 dl dadler
0.4 dl kokosmasse

Fyll:
2.3 dl cashewnøtter
0.7 dl agavesirup
0.5 dl kokosolje- smeltet/ i romstemperatur
1.3 dl vann
0.83 dl sitronsaft
En liten klype salt

Topping :
3.5 dl jordbær- lett tinet eller ferske.
1 ss kokosolje
0.4 dl dadler

Bunnen lager du med en foodprocessor. Kjør til en jevn deig og trykk ut i en 26 cm
springform med bakepapir i bunn. Fyllet blir best hvis du bruker en smoothie-blender. Kjør
ingrediensene til en jevn røre og hell over bunnen og sett inn i fryseren.
Toppingen lager du gjennom å kjøre i foodprocessor til en jevn røre. Vent til fyllet er frosset
før du heller på toppingen – sett tilbake i fryser til kaken er helt frossen. Tines i inntil 1 time i
romtemperatur før servering. Pynt gjerne med fersk bær og spiselige blomster.

Handlekurv