top of page

Kongler & Gress


Trykk på bilde over for å høre første episode av Kongler og gress

Ukas opptur

Jeg lener meg tilbake i stolen, med en digg Chai-Latte (laget på soya), inne på superkoselige Lille Kampen kafé. Superspent sitter jeg lutter øre, for den kommende halvtimen skal brukes til å lytte til tidenes første norske Veggis-podcast, med det fengende navnet "Kongler og gress". Jeg er spent på om det blir en lystbetont halvtime!?

Superduo: Thomas Olsen AKA Veganmannen (Veganmannen.no) har gått sammen med dama bak braksuksessen Oslo Vegetarfestival, Heidi Røneid. Sammen lanserer de nå Vegetar-podcasten "Kongler og gress"

Det første som slår meg er at begge programlederne er utrolig behagelige å høre på. Stemningen i podcasten er utrolig ydmyk og koselig, de lykkes svært godt med å gjøre veggispreik stuerent. Man skulle tro at de to på øret, hadde jobbet i radio hele sitt liv. Alle mine forventninger til både innhold og kvalitet blir overgått.

På mandag var det duket for lanseringsfest. Funky Fresh Foods kjøkkenet slo til med å servere vegansk pasta carbonara.

Første episode fremstår som variert og ikke minst balansert. Fritt for støyete "vegan-mafia-propaganda", "meat is murder" utrop og lignende skremselspropaganda, som skader den grønne bølgen, mer enn den hjelper.

Sendingens høydepunkt er intervjuet med jenta på 10 og et halvt, som forklarer hvordan hun er veggis til mamma og kjøttspiser til pappa. Rørende fremstilling av et høyaktuelt tema.

Det virker som "veggisa" har skjønt det nå, positive vinklinger og forståelse for at endring skjer mest effektivt med opplysning. Thomas og Heidi er fremdragende ambassadører, for det jeg liker å kalle Veganisme 2.0.

Bra oppmøte og god stemning under "Kongler og gress" podcastens lanseringsfest.

"Det som driver meg til å jobbe med veganisme er dyrene. At vi mennesker rett og slett "produserer" dyr kun for å drepe dem er noe jeg aldri kommer til å kunne godta eller være med å støtte opp om. Derfor ønsker jeg å promotere veganisme på best mulig måte slik at flere kutter ned på animalske produkter og går over til plantebasert og dyrevennlig mat".

-Thomas Olsen

Trykk på bilde over for å høre første episode av Kongler og gress

En av de faste spaltene de introduserer oss for i første episode, heter ukas opptur, hvor vi får høre om vegetar-relaterte oppturer og nedturer i uka som har gått. Akkurat passe engasjerende til at du får lyst til å få med deg hvert eneste ord, akkurat passe "neppå" til å være perfekt tilbehør til formiddagskaffen.

For meg er det liten tvil om at denne podcast premieren er MIN største vegetar-relaterte opptur denne uka. Blir å lytte hver eneste uke fremover. Terningkast 6!

Aktuelle poster
Siste poster
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page