TV 2 BESØK

February 14, 2016


SE TV2s MATKONTROLLENS BESØK PÅ FUNKY FRESH FOODS VED Å TRYKKE PÅ DENNE LINKEN

 

OBSOBS: Du trenger TV2 Sumo tilgang for å se programmet. Vegetar-delen starter 12 minutter ut i sendingen.

 GOD REKLAME I BESTE SENDETID

(Skjermbilder fra Matkontrollen program 3, sesong 3. Med tillatelse fra TV2 ) 

 

På torsdag var det svært god markedsføring av vår fargerike restaurant, på Tv2 i beste sendetid. Programmet Matkontrollen viste flotte bilder fra både kjøkkenet og restauranten. Vår kjære Linda forklarte programleder Solveig Barstad at det lille frøet bokhvete kan være hovedingrediens i smakfull burger, og at bønner og grønnsaker var utmerket til taco. Barstad så ut til å være storfornøyd med de veganske rettene hun fikk smake på.

 

Linda imponerer programlederen med vår klassiske Big Buck Burger

(Skjermbilder fra Matkontrollen program 3, sesong 3. Med tillatelse fra TV2 ) 

 

"Mmmm, veldig godt... Det smaker ikke kjøtt, men det var veldig godt."  - Programleder Solveig Barstad. 

 

 

"Kjøttis" vs. "veggis"

(Skjermbilder fra Matkontrollen program 3, sesong 3. Med tillatelse fra TV2 ) 

 

Med vår fantastisk ”freshe” utsalgsdisk i bakgrunnen ”skjøt” Tv-2 gjengen en smakspanel sekvens hvor 2 ”kjøttiser” og 2 ”veggiser” skulle blind-teste vegetartilbudene til landets største restaurantkjeder.

 

Jeg fikk lov til å representere Funky Fresh Foods i smakspanelet, hvor jeg fikk celebert selskap. Sammen med kjendiskokk Bård Greni og kjendisbloggerne Sophie Elise (sophieelise.blogg.no) og Pia Seeberg (piaseeberg.no), testa jeg ut vegetarmat fra Max, Fridays, Egon, Subway og Peppes.

 

Bård Greni spiser kjøtt og lager mat av kjøtt, men er enig med veganeren i panelet om at mer grønt er bra. (Skjermbilder fra Matkontrollen program 3, sesong 3. Med tillatelse fra TV2 ) 

 

Uavhengig av diettpreferanser var smakspanelet enige om at de store kjedenes vegetartilbud er av dårlig kvalitet. Peppes blir kåret til vinner, mye pågrunn av sin vegetarvennlige meny. Subway fremsto som testens taper med sin utrolig seige vegetar-sub.

 

Alle i panelet synes de store kjedene må forbedre sitt vegetartilbud og at mer grønt er bra for alle.

 

(Skjermbilder fra Matkontrollen program 3, sesong 3. Med tillatelse fra TV2 ) 

 

Dette TV2 besøket er ikke en tilfeldig hendelse, det er et symptom på at den ”grønne bølgen” og den ”veganske våren” brer om seg i det ganske land. Vegetar mat blir ikke omtalt som løsningen av norsk media enda, men det blir nevnt stadig oftere som et positiv bidrag i samfunnet. I et land hvor melk- og kjøttindustrien har enormt dype røtter, og påvirkningen fra resten av Europa er minimal, er det å i det hele tatt bli nevnt som et mer bærekraftig alternativ, en seier.

 

Håper ellers at alle har hatt en kjærlighetsfull Valentines Day, og vi deler, i likhet med Matkontrollens egen facebook side, oppskriften på vår smakfulle Big Buck Burger og avbildede taco/bønne gryte:)