top of page

MILJØ NÅ!

Vi i Funky Fresh har nå skrevet og levert inn vår første miljørapport. Innen 1.April satser vi på å ha sertifiseringen klar, slik at vi kan slå i bordet å kalle oss :

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.

For å nå framtidens lavutslippssamfunn har alle et ansvar, både enkeltindivider, myndigheter, og bedrifter.

- Stiftelsen Miljøfytårns hjemmeside

Hvorfor gjør vi dette?

Vi ønsker å ta mer samfunnsansvar Ved å miljøfyrtårnsertifisere vår virksomhet, bidrar vi til å forbedre miljøet. Vi som bedrift jobber aktivt med å redusere vårt klimagassutslipp. Jordkloden skjelver, den er i ferd med å nå bristepunktet. Enkeltindivider, myndigheter, og bedrifter er med å bestemmer vår felles skjebne. Vi i Funky Fresh Foods lover å ta vår del av ansvaret.

Vi ønsker å gå foran Vi ønsker å bygge vårt omdømme rundt vårt miljøengasjement. Norske forbrukere er i økende grad blitt bevisste konsekvensene av sitt konsum. Etikk, ansvarlighet og bærekraft har fått større betydning i folks valg. Vi har tro på at stadig flere vil velge oss, siden vi går foran i miljøkampen og tar ansvar. Vi ønsker ikke bare å gjøre det vi må, vi lover å stå i spissen for den grønne bølgen, både nasjonalt og globalt.

Smarte løsninger I arbeidet med å oppnå denne sertifiseringen, har vi gått gjennom alle våre rutiner, for å oppnå en mer miljøvennlig drift. Med dette sparer vi ikke bare miljøet, prosessen har også gjort oss mer bevisste på hvor vi kan spare energi og penger internt, og kutte ned på avfallsproduksjonen vår. Ved å jobbe smartere vinner vi, vinner du, vinner miljøet, vinner dyra. Alle vinner!

Sette mål og skape resultater

Det man kan måle, kan man enklere forbedre. Driver man med idrett, måler man sine prestasjoner for å kunne lage eksakte mål å strekke seg etter. Vi driver en bærekraftig virksomhet og innrapporterer frivillig våre miljøresultater, slik at vi kan sette nye mål. Vi ønsker alltid å forbedre vår miljøbidrag. Vi måler og forbedrer. Vår bedrift funger som et menneske i utvikling, i evig søken etter å bli litt bedre enn vi var i går.

Din tillitt Vi kan ta på oss Funky Fresh Hoddie`ene våre, løpe opp på verdens høyeste fjell og rope så høyt at samtlige mennesker hører det, om all den positive innsatsen vi gjør for miljøet. Men uten en tredjeparts uavhengige godkjennelse er vi ikke like sikre på å vinne din tillitt. Miljøfyrtårn er en tredjeparts sertifisering, godkjent dokumentasjon på at vi oppfyller en rekke miljøhensyn. Din tillitt betyr alt for oss. Vi ønsker å tiltrekke oss den bevisste forbruker.

Er du en bevisst forbruker? Tenker du på miljøkonsekvensene i dine hverdagslige valg?

Vi gir deg ekte mat, som passer til en rettferdig livsstil, velkommen til Funky Fresh Foods!

Ps. Du kan se bli et "miljøfyrtårn" du også!

Ta et lite steg i riktig retning hver dag, du kan jo starte med å lage de deilige veganske påleggene under. Bedre for miljøet, bedre for deg, alle vinner ;)

Bønnepostei

Alle typer av moste bønner er fantasiskt på brødskiva eller som tilbehør i salater. Sorte bønner i denne oppskriften gir en fin farge.

1 boks sorte bønner, skylde

½ gul løk

1 ss tomatpuré

1 ts tamari

1 ss rødvin, eller vinæger

1 ts agave

salt og pepper etter smak

olje til steking

Hakke løken og stek i panne til den neste er gyllen, ca 3 min. Kjør alle ingredienser i en foodprosessor. Stopp og dytt ned etter hvert. Smak til med salt og pepper. Friske urter som oregano, basilikum eller timian er godt i. Holdbar 5 dager.

Linsepostei

Grønne linser har en aromatisk, nesten litt nøttete smak. Linser som knuses blir ikke like kremete som bønner, men det er veldigt godt med biter og!

1,5 dl grønne linser, ferdig kokt

1 gul løk

4 fedd hvitløk

1 pkt sjampinjong

4 ss olje

2 ss sitronsaft

2- 3 ss tamari

1 potet

4 ss hakket urter, foreksl salvia

Hakke løk, hvitløk og sopp og stek i panne, til den neste er gyllen, ca 3 min. Tilsett litt sitronsaft, rør ut, og hell dretter ut overflødig vetske. Miks grønnsakerne sammen med linserne i matprocessor. Rasp poteten grov og rør sammen med linserøren- ikke miks mer, bruk håndkraft. Smak til med sitron, salt, pepper og salvie. Hell over farsen i en brødform dekket med bakepapir. Sett i ovenen på 200 grader i 30 min. La svalne og skjær i skiver til servering. Holdbar 5 dager i kjøleskap.

Tags:

Aktuelle poster
Siste poster
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page