VEGAN NORWAY

February 29, 2016

                                                                           

 

 

                                                                         With Love by Moen. Porsgrund 29.2.2016

 

På vei til Kristiansand for å besøke min gode venn Adrian, som nettopp har blitt 3-barns far, insisterer min kjæreste på å stoppe for lunsj i Porsgrund. Jeg frykter isbergsalat med to dager gamle agurkskiver og utørka paprikaruter, men oppdager til min store glede at min elskede har ett ess i erme.


 

 

Driver av With love by Moen, som er både hudpleiesalong og kafeteria, har ”tilfeldigvis” vært i Oslo og blitt inspirert av et vegansk kjøkkenkonsept kalt Funky Fresh Foods. Så i tillegg til kylling og kalkun, består menyen av deilige, fargerike, veganske herligheter. Vi går for Snickers-kuler til forrett og en stor RAW-Food-plate til hovedrett. Parmesanfri-pesto er rettens høydepunkt og min vibrasjon øker med hvert plantebaserte jafs. Desserten er en deilig bærsmoothie, lagd på kokosmelk, servert i et vakkert norgesglass. Vi lener oss tilbake og nyter øyeblikket. Jeg nyter tanken på et veganifisert Norge. Vegan Norway.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På tide å gi tilbake. Jeg er bare en av mange opplyste veganere som alltid er på  på oppdrag for Sally Renshaw`s fantastiske vegan-katalysator; Vegan Norway. Vi kaller oss The Hive, siden vi nærmest svermer rundt i landet med et felles mål for øye: Å veganisere fedrelandet. Som en gjeng euforiske bier summer vi rundt og kjemper mot samfunnsskapte ”kjøttis-myter”. Vegan Norway klistremerker er våre våpen, kjærligheten til de stemmeløse dyra er vår drivkraft.

 

Norges desidert kuleste nettside, etter min mening, er vegannorway.com. Vegan Norway står blant annet bak den grønne bølgens viktigste APP (for både iOS Android). Appen heter Vegan Oslo og er en guide til veganvennlige butikker, kafeer og spisesteder. Alt er ryddig organisert i et kart over byen og inneholder masse godbiter for alle veggiser og veggis-interesserte som beveger seg i vår hovedstad.