top of page

Vegansk vår


(Les mer om hva vegansk vår arrangementet er og hvorfor ved å trykke på bildet over)

Vi har hatt en del snø igjen den seneste uka, men jeg merker at våren er like om hjørnet. Den veganske våren har allerede startet…

Hos oss på Funky Fresh merker vi et stadig økende trykk i restauranten, og vi elsker det. Flere og flere vil ha vår allergivennlige, sunne og plantebaserte mat. Omsetningen skyter i været.

Norsk vegansamfunn gjentar suksessen fra i fjor å oppfordre folk til å være veganere en måned i mars. Det vil si at folk tester ut å spise kun ikke-animalsk mat og avstår fra å kjøpe andre dyreprodukter som lær, ull og så videre. Et flott arrangement som øker bevisstheten hos svært mange nordmenn. Vegan Norway hjelper til å spre budskapet, Funky Fresh Foods huser og mater deltagerne.

Burgerkjeden Max vil også være med på bølgen og lanserte nettopp en knakende god Vegan burger, bestående av brød, BBQ Pulled Oumph!, rødløk, isbergsalat, jalapeños og eggfri majones. Jeg personlig digger den og passé på å bestille to om gangen for å bli skikkelig mett.

Regjeringen har blitt inspirert av Beatles legende Paul McCartney og spiser kjøttfritt hver mandag nå. Hvem leverer veggismat til politikerne på Stortinget? Funky Fresh Foods. Forsvaret med flere gjør det samme. Kjøttkutt er ikke kontroversielt lenger, det er blitt normen. Den veganske våren er kommet til Norge.

Veganske alternativer på hvert gatehjørnet snart i Oslo, den grønne bølgen fosser frem. Vi veggiser har ventet på denne våren lenge, så nå smiler vi fra øre til øre.

God vegansk vår alle sammen!

Grønnkålchips

5-8 grønnkålblader ( etter hvilken størrelse det er på bladene)

Fjern stilkene og hakk opp grønnkålen i litt gode biter.

Ostesausen:

5 dl cashewnøtter

3 ss kokosfett

3-4 ss næringsgjær

Saften av 2 lime

3-4 dl vann

2 hvitløksfedd

Salt og pepper etter smak

Cashewnøttene kjøres til mel i blenderen. Imens smeltes kokosfett i et vannbad. Tilsett så 3 dl vann, og kjør til det blir en kremete konsistens. Stopp og skrap med jevne mellomrom med en slikkepott. Hell oppi kokosoljen, hvitløk og lime. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann hvis det trengs Vend inn grønnkålbitene og massér inn ostesausen. Sørg for at alle bladene er godt dekket. Hvis det er mye ostesaus igjen, vend inn flere grønnkålblader.

Tørkes i 12-24 timer.

Dette er en god grunnoppskrift man kan jobbe videre med.

Forslag til smaksetting: paprikapulver, karri, fersk tomat, tørket tomat, basilikum, chili osv.

Aktuelle poster
Siste poster
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page