Vår nye kjøkkensjef

April 3, 2016

 

 

 

Suksess handler om å være tilstede og forutse hva folket vil ha, helst før de selv er klar over det.  Vi i Funky Fresh Foods jobber stadig med å forbedre oss og fornye oss, for å befeste vår posisjon som ledende aktør i det grønne skiftet. Vår bedrift har en egen evne til å tiltrekke seg både kreative, visjonære og ressurssterke mennesker. Siste tilskudd i Funky Fresh familien er Raphael Radhuber, den mest tilstedeværende kokken jeg noensinne har møtt.Ikke så rart, siden det var nok en uke med nye rekorder for både restaurant og catering businessen vår. Heng med om du vil bli bedre kjent med vår nye kjøkkensjef!

 

 

På lørdag satte jeg meg ned i restauranten vår og tok en aldri så liten prat med Raphael. Han har vært kjøkkensjef hos oss en drøy måned nå, en stilling de fleste på huset er enige om at er den mest utfordrende av dem alle. Jeg trenger ikke engang spørre han om det har vært en utfordrende start, det er den reneste selvfølge. Jeg har vært innom ofte nok til å plukke opp at han har måtte gi sitt aller ytterste, for å møte forventninger fra ledelse, kolleger, kunder og de ansatte på DogA. Tenk deg å bli kastet inn i en hurtigvoksende bedrift og ha alt ansvar for essensen av det bedriften driver med, i dette tilfellet mat. Vi kan være så Funky og så Fresh vi bare orker, men vårt overordnede mål er alltid å servere økologisk, allergivennlig og vegansk kvalitetsmat til flest mulig mennesker. Fritenkeren fra München, i den tyske staten Bavaria, har blitt ”kastet til løvene”.

 

 

 

 

Jeg spør ubeskjedent hva målene for hans kjøkken er fremover, han svarer nøkternt og reflektert at han først å fremst har mål om å gjøre teamet sitt litt bedre hver eneste dag. ”Alt avhenger av hvor sterkt teamet vårt er, her på kjøkkenet”, fortsetter han. Videre forklarer han meg at endringene både internt og ut mot kunden den første tiden vil være relativt små. Små steg i riktig retning er strategien. Ingen markante menyendringer på nåværende tidspunkt. Bortsett fra splitter ny Hummus oppskrift og kremete supper.

 

”Vi fokuserer på å bygge videre på den gode jobben forrige kjøkkensjef har lagt ned her, og fortsetter å gjøre vår mat mer naturlig, og enda bedre for både smaksløker, miljø og folkehelsa. Vi søker å bli litt bedre, litt mer rutinerte og litt mer sammenkjørte, hver eneste dag. Nordmenn er et beskjedent folkeslag, så tilbakemeldinger får jeg først og fremst gjennom å observere hvor mye som er igjen på tallerkenene som returnerer til oppvasken.”  - Raphael