Den grønne V

June 19, 2016

Innehaver Franceso, på Vesuvio Cafe og Pizzeria, serverer en deilig autentisk Italiensk Pizza Vegana. Du finner byens beste Italienske pizza i Bjerregårdsgate 29.

 

Det er etterhvert blitt en sann fryd å velge grønt i Oslo by. Vegetar- og veganalternativer på menyen er i ferd med å bli regelen fremfor unntaket, for spisesteder som følger med i tiden. Økologisk er også et ord som hovedstadens innbyggere og tilreisende begynner å forstå betydningen av. Det kan virke som folk er i ferd med å våkne opp og bli mer og mer bevisste på sine kjøpsvalg. Grønn økonomi ser ut til å bre rundt seg i den opplyste verden. 

 

Noen områder av byen er bedre på dette feltet enn andre. Den siste tiden har jeg trasket en del rundt i byen på leting etter såkalte "grønne ruter". Det er spennende og vær øko-turist i egen by for tiden, skal jeg si dere. La meg få presentere min soleklare favoritt-rute; "Den grønne V". 

 

"Den grønne V", har form som en omvendt V og strekker seg fra Røtter på St.Hanshaugen til Funky Fresh Foods i Hausmannsgate  

 

 

Navnet har jeg selv kommet opp med, og det henspeiler på at ruta fra Røtter oppe på St.Hanshaugen, gjennom hele Bjerregårdsgate(også kjent som "Veggisgata"), innom Kasbah på Kiellandsplass, og så videre langs Akerselva, via Vulkan og ned til, hele Veggis-Norges storstue, Funky Fresh Foods, former en omvendt V.

 

V for Veggisruta. En omvendt V, som er i ferd med å sette hovedstaden på hode, med alle sine grønne stoppesteder. Her på Funky Fresh Bloggen vil du få presentert en del av de grønne bedriftene langs denne ruta, i første omgang kommer en introduksjon av noen av de "hotteste" / "grønneste" stedene.

 

La meg fortelle deg om noen av skattene langs "Den grønne V":

 

 

St.Hanshaugen har i lang tid markert seg som en særdeles livlig og spennende del av byen, nå tyder mer og mer på at "Hauen" også er i ferd med å befeste seg som samlingsted for fremtidsrettede grønne bedrifter.

 

Her finner du den store flotte øko-butikken Røtter, som har alt en måtte søke etter av økologisk frukt og grønt, superfoods og naturlig helsekost.

 

Rykter sier at Veggis-restauranten Mat fra Hagen er i ferd med å etablere seg i området også. Starten av Bjerregårdsgate med nyetablerte Tunco, en bedrift som gir bort et måltid til trengende hver gang du kjøper et måltid hos dem, og hel-veganske Loving Hut, gjør at St.Hanshaugen utgjør et naturlig startpunkt for "Den grønne V"

 

Økokongene på Røtter. Mathias på Røtter er helt ærlig på at prisene på en del av produktene deres er relativt høye, sammenlignet med for eksempel dagligvare, men opplever at et stadig økende antall bevisste forbrukere er villige til å gi litt ekstra for å få kvalitet og et bugnende utvalg.  

 

Vi i Funky Fresh Foods er stolte over å være en del av deres sortiment, og elsker butikken deres. Personlig er jeg ofte innom og lusker etter gode tilbud på økologiske kvalitetsvarer. Den økologiske kjøttdisken holder jeg meg unna, men gir de tommelen opp for å generelt være helt enestående i byen på økologiske varer. Jo mer øko-varer vi handler, jo billigere vil de varene bli.