Oslos grønneste uteservering

Nede på DogA, ved Jakobkirkens bilparkering,
finner du Oslos grønneste uteservering.
Levert av et Miljøfyrtårn med økologisk sertifisering.



Her kan du både sette deg ned med venner,
eller komme i prat med noen du enda ikke kjenner.
Våre servitører bringer deg maten, med sine effektive hender.
Hit kan absolutt alle komme,
Tiden da "veggismat", bare var for "veggiser", er for lengst omme.

Hos oss får du grønne omgivelser og grønn mat, både inne og ute.
Med sunn plantebasert energi er det lettere og holde seg i rute.
Føl deg trygg på kvalitet, hos hele veganmat-norges "storskute".
Sammen med våre gjester vil vi gjøre det lett og velge rett.
Rett for deg, rett for dyra og hele planeten rett og slett.

På menyen vår finner du blant annet salater, sandwicher, wraps, tapas, burger og suppe.
Saftige, og mye mer etiske alternativ, enn verstinger som "Foie Gras" og "Flesk i duppe"
Kom helt alene, eller book bord til hele din gruppe.
Så stikk innom, kjære gjest, test ut den splitter nye uteserveringa og "slå ut ditt hår",
mer info finner du på hjemmesida vår.



Pizza

Å si dette smaker akkurat som vanlig pizza hadde vært en løgn. Men vi tørr å påstå at den smaker minst like godt! Oppskrifta kommer med hele tre ulike toppinger, lag tre ulike eller varier som du vil.
Serverer: 1 person
Grunnoppskrift pizzabunn
2 dl glutenfri melmiks, eller speltmel
2 ts tørrgjær
1 ts bakpulver
1,5 ss rapsolje
1 ts agave
1 ss linfrø
1 ss solsikkefrø
0.5-1 dl lunket vann
Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen det tørr og tilsett det våte. Kna til en slett deig. Kjevle ut og strø over solsikkefrø. Stek i 5 minuter, ta ut og tilsett topping. Stek i 5 - 10 minutter til.
Grønn topping
Bre pesto, (se oppskrift under) over den halvstekte pizzabunn. Strø over hakket purre, og tynt, tynt skivet squash, litt tørket oregano og havsalt. Inn i ovnen på nytt! For servering strø over noen never baby-spinat eller felt salat og frisk timian, litt lime saft og en god olje.
Rød topping
Bre tomatsaus, (se oppskrift under) over den halv stekte pizzabunnen. Strø over bakt paprika, mais, tynt skivet rødløk , cocktail-tomater i båter og røde kidneybønner. Inn i ovnen på nytt! For servering strø øver noen never ruccola.
Hvit topping
Bre cashewkrem (se oppskrift under) over den halv stekte pizzabunnen. Strø over skivet sopp, artichoke ,tynne skiver med gul-løk og 3 ss næringsgjær. Inn i ovnen på nytt! For servering strø øver noen chili-flak for ekstra spice!
Ruccolapesto
1 dl rå cashewnøtter
1 fedd hvitløk
1 pose (ca 75 g) ruccola
olivenolje
litt salt og pepper
Ha cashewnøtter og hvitløksfedd i en food processor og kjør til det er småsmulet.
Sleng oppi ruccola og kjør videre mens du sper på med olivenolje til det begynner å likne en pesto. Du må skrape ned innsiden av bollen med en slikkepott et par ganger underveis.
Smak til med salt og pepper
Hot tomatsaus
1 rødløk, finhakket
2 stk røde chili, finhakket, fjern frø
1 ss agave
2 bokser grovhakkede tomater
2 ss limesaft
2 hvitløksfedd, finhakket
1 bunt friske koriander
Salt og pepper
Ha alle ingrediensene (minus koriander) i en kasserolle. La småkoke uten lokk i ca. 15 minutter. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Serveres varm eller kald.
Cashewkrem
Serverer: 2 porsjoner
Dette er den enkleste, og kanskje også den beste raw food-sausen! Den passer til nærmest alle retter enten de er rå eller ei. Denne oppskriften refererer vi til på mange steder i boken.
1 dl cashewnøtter
½-1 dl vann
2 stk hvitløksfedd
1 ts agave
salt, sort pepper og sitronsaft etter smak
Kjør først cashenøtter til et finmalt mel i blenderen. Stopp maskinen og skrap ned kantene dersom nøttemelet legger seg oppover blenderskålen. Blenderen kan bli ødelagt hvis den kjører på tomgang. Tilsett ½ dl vann, eller litt mer om du ønsker en mindre fyldig konsistens. Tilsett så resten av ingrediensene. Stopp med jevne mellomrom og bruk en sleiv til å dytte ned saus som kleber seg til kantene, slik at det blir godt blandet. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Tips! Lag en søt cashewkrem, uten hvitløk og salt men med litt vanilje pulver og agave.