Oslos grønneste uteservering


Nede på DogA, ved Jakobkirkens bilparkering,

finner du Oslos grønneste uteservering.

Levert av et Miljøfyrtårn med økologisk sertifisering.

Her kan du både sette deg ned med venner,

eller komme i prat med noen du enda ikke kjenner.

Våre servitører bringer deg maten, med sine effektive hender.

Hit kan absolutt alle komme,

Tiden da "veggismat", bare var for "veggiser", er for lengst omme.

Hos oss får du grønne omgivelser og grønn mat, både inne og ute.

Med sunn plantebasert energi er det lettere og holde seg i rute.

Føl deg trygg på kvalitet, hos hele veganmat-norges "storskute".

Sammen med våre gjester vil vi gjøre det lett og velge rett.

Rett for deg, rett for dyra og hele planeten rett og slett.

På menyen vår finner du blant annet salater, sandwicher, wraps, tapas, burger og suppe.

Saftige, og mye mer etiske alternativ, enn verstinger som "Foie Gras" og "Flesk i duppe"

Kom helt alene, eller book bord til hele din gruppe.

Så stikk innom, kjære gjest, test ut den splitter nye uteserveringa og "slå ut ditt hår",

mer info finner du på hjemmesida vår.

Pizza

Å si dette smaker akkurat som vanlig pizza hadde vært en løgn. Men vi tørr å påstå at den smaker minst like godt! Oppskrifta kommer med hele tre ulike toppinger, lag tre ulike eller varier som du vil.

Serverer: 1 person

Grunnoppskrift pizzabunn

2 dl glutenfri melmiks, eller speltmel

2 ts tørrgjær

1 ts bakpulver

1,5 ss rapsolje

1 ts agave

1 ss linfrø

1 ss solsikkefrø

0.5-1 dl lunket vann

Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen det tørr og tilsett det våte. Kna til en slett deig. Kjevle ut og strø over solsikkefrø. Stek i 5 minuter, ta ut og tilsett topping. Stek i 5 - 10 minutter til.

Grønn topping

Bre pesto, (se oppskrift under) over den halvstekte pizzabunn. Strø over hakket purre, og tynt, tynt skivet squash, litt tørket oregano og havsalt. Inn i ovnen på nytt! For servering strø over noen never baby-spinat eller felt salat og frisk timian, litt lime saft og en god olje.

Rød topping

Bre tomatsaus, (se oppskrift under) over den halv stekte pizzabunnen. Strø over bakt paprika, mais, tynt skivet rødløk , cocktail-tomater i båter og røde kidneybønner. Inn i ovnen på nytt! For servering strø øver noen never ruccola.

Hvit topping

Bre cashewkrem (se oppskrift under) over den halv stekte pizzabunnen. Strø over skivet sopp, artichoke ,tynne skiver med gul-løk og 3 ss næringsgjær. Inn i ovnen på nytt! For servering strø øver noen chili-flak for ekstra spice!

Ruccolapesto

1 dl rå cashewnøtter

1 fedd hvitløk

1 pose (ca 75 g) ruccola

olivenolje

litt salt og pepper

Ha cashewnøtter og hvitløksfedd i en food processor og kjør til det er småsmulet.

Sleng oppi ruccola og kjør videre mens du sper på med olivenolje til det begynner å likne en pesto. Du må skrape ned innsiden av bollen med en slikkepott et par ganger underveis.

Smak til med salt og pepper

Hot tomatsaus

1 rødløk, finhakket

2 stk røde chili, finhakket, fjern frø

1 ss agave

2 bokser grovhakkede tomater

2 ss limesaft

2 hvitløksfedd, finhakket

1 bunt friske koriander

Salt og pepper

Ha alle ingrediensene (minus koriander) i en kasserolle. La småkoke uten lokk i ca. 15 minutter. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Serveres varm eller kald.

Cashewkrem

Serverer: 2 porsjoner

Dette er den enkleste, og kanskje også den beste raw food-sausen! Den passer til nærmest alle retter enten de er rå eller ei. Denne oppskriften refererer vi til på mange steder i boken.

1 dl cashewnøtter

½-1 dl vann

2 stk hvitløksfedd

1 ts agave

salt, sort pepper og sitronsaft etter smak

Kjør først cashenøtter til et finmalt mel i blenderen. Stopp maskinen og skrap ned kantene dersom nøttemelet legger seg oppover blenderskålen. Blenderen kan bli ødelagt hvis den kjører på tomgang. Tilsett ½ dl vann, eller litt mer om du ønsker en mindre fyldig konsistens. Tilsett så resten av ingrediensene. Stopp med jevne mellomrom og bruk en sleiv til å dytte ned saus som kleber seg til kantene, slik at det blir godt blandet. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips! Lag en søt cashewkrem, uten hvitløk og salt men med litt vanilje pulver og agave.

Aktuelle poster
Siste poster
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
CAFE /
CATERING

12:00 - 18:00

Hausmanns gate 16

0182, Oslo

post@funkyfreshfoods.no

table@funkyfreshfoods.no

+(47) 45 91 57 79

CAKERY /
FORHANDLER

09:00 - 16:00

Universitetsgata 8

0164, Oslo

order@funkyfreshfoods.no

cake@funkyfreshfoods.no

+(47) 41 23 67 48

HVOR ER VI?

Inngangen deler vi med DOGA på langsiden av bygget som vender mot Jakob kulturkirke / torggata / Anker Hotell.