top of page

VI ELSKER ØYA

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

På onsdag starter årets Øya, mer fristende og mer miljøvennlig enn noensinne!

"Ingen festival er en øy", skriver Øyafestivalen på sine egne hjemmesider fredag. Med det sikter de selvfølgelig til John Donnes udødelige sitat: "No man is an island". Man trenger ikke være religiøs for å tro at alt henger sammen og heller ikke være særlig spirituell for å skjønne at en enkeltfestivals miljøtiltak betyr noe for hele verdens miljøsituasjon. Alt henger sammen. Ingen mennesker, ingen festival, ingen restaurant...er en øy.

Vi i Funky Fresh Foods elsker Øyafestivalen, først og fremst fordi de tilbyr sitt publikum helt magiske musikkopplevelser, men også fordi de, i likhet med oss, er helt tydelige i troen på at sin lange liste med miljøtiltak har noe å si i den globale klimakampen.

På fjorårets Øya bidro frivillige i Natur og Ungdom, i samarbeid med publikum til at hele 72% av søppelet kunne materialgjennvinnes. Bare denne avfallshåndteringen bidro til et utslippskutt tilsvarende 13 000 biler. Morsomt er det også å lese at festivaldeltakerne blir oppfordret til å klappe seg selv på skuldra for å droppe sydenturer for å delta på årets GRØNNESTE musikkopplevelse i byen :)

Arrangørene håper på at dere tydelige miljøprofil vil inspirere de som er med på festivalen til å fortsette å gjøre miljøvennlige valg i sin hverdag. To ting er av spesielt stor betydning sier ØYA, fly og kjøttspisning. Fly mindre og spis mindre kjøtt er budskapet de mener har størst betydning. De har skjønt det mener vi i Funky Fresh. Om du som bevisst forbruker velger tog/sykkel på noen av dine reiser, skal vi hjelpe deg med det siste gjennom smaksrike, plantebaserte retter. Både under Øya festivalen og resten av året.

En annen ting vi elsker med Øyafestivalen er at alle som selger mat inne på festivalen er påbudt å ha et vegetaralternativ. Slik at det blir enkelt for deg å velge både miljøvennlig og mer etisk mat. Så uansett hvor du handler festivalmaten din, bidrar du litt. Vil du bidra mye, kommer du helt enkelt bort til vår bod og får 100% vegansk, velsmakende, økologisk mat.

Vi elsker også Øya fordi Øya elsker oss. Slik fungerer jo kjærligheten. Vi trenger ikke presentere oss selv videre før helgas festival, vi nøyer oss bare med å sitere fra festivalens egen hjemmeside:

" Fra sin nydelige kafé på DogA har Funky Fresh Foods de siste årene egenhendig hevet nivået på kjøttfri mat i Oslo – og i år har de ny kokk og ny meny. Den veganske kafèen har vært med oss på Øya i noen år, og er tilbake i år med sin versjon av det som kanskje er verdens beste sandwich: den vietnamesiske bánh mì. Nam! "

Ses på Onsdag ;)

Aktuelle poster
Siste poster
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page