Fransk crepê med norsk kantarell

August 28, 2016

 

 

Det er som de fleste av oss har begynt å merke, noe stort på gang i verden, en endring i folks bevissthet mot det grønne, bærekraftige og naturlige. Dette har mange spisesteder i Oslo nå skjønt. Bevisste forbrukere vil gjerne at maten skal være både økologisk, kortreist og plantebasert. Kudos til de få plassene som får til å levere mat som oppfyller alle de tre ønskene, respekt til alle som klarer minst to av tre. Det er ikke bestandig like enkelt når sesongene på norske råvarer er korte, og øko-bondene enda er få. Jeg legger til enda, for jeg vet at øko-bonde revolusjonen er like om hjørnet!

 

 

En av mine favoritt "guilty pleasures" i Oslobyn er Mari`s Crepêrie på Løkka. Rettere sagt Crepêrie de Mari, du finner den franske perlen langs trikkeskinnene i Thorvald Meyers gate. Mange av dere har kanskje vært innom deres avdeling på Eldorado i Torggata også. Jeg bodde så å si vegg i vegg med restauranten i godt over et år nylig, og tror nok ikke jeg overdriver om jeg påstår jeg var deres mest hyppige gjest til tider. Der inne har jeg skrevet mang en tekst, drukket mang en kaffekopp og ikke minst kost meg mange franske fylte pannekaker.  På tirsdag hadde jeg ikke vært der flere måneder. Det sitret i kroppen...

 

 

 

Crepêrie de Mari på Grünerløkka har i tillegg til deilig fransk atmosfære og en upåklagelig god service en helt egen vegan-meny, noe som har gjort meg hekta på franske pannekaker, som kommer i både søte og salte varianter. Nå var jeg tilbake for å teste om det var hold i ryktet om at det nå fantes enda fler ingredienser fra norsk skog på menyen...

 

 

 

Jeg legger opp min bestilling på god gammel vane: 

 

- "Vegan Cowboy" til forrett , her snakker vi sjokolade, banan og peanøttsmør på samme "lefsa"

 

(Jeg er stor tilhenger av desserten først, hjemme på Funky Fresh blir det ofte Raw cakes/coco-crunch før byens beste Veganburger)

 

- "Skogen", som hovedrett . Jeg kommer tilbake til hva den inneholder.

 

- Kaffe med påfyll, sammen med vann til drikke. Man blir jo som regel sittende en stund.

 

 

 

Daglig leder, Maryna Nebeska, eller "Mari" som de fleste kjenner henne som, smører inn min første crepê med min favoritt ingrediens: PEANØTTSMØR

 

 

God internasjonal atmosfære i koslige lokaler, kafeen var helt full hele ettermiddagen mens jeg satt der, så vaflene fikk føtter å gå på.

 

 

Svart økologisk kaffe gjør seg aller best sammen med banan-sjokolade-peanøttsmør-crepê 

 

Vegan Co