Vi er Funky Fresh!

January 13, 2016

 

 

Velkommen, kjære leser, til Funky Fresh Foods splitter nye blogg. Her vil du hver uke fremover kunne forvente en herlig miks av oppskrifter, oppdateringer om vår virksomhet, intervjuer med både interne og eksterne samarbeidspartnere, følelsesladde kronikker og ikke minst dyptgående oppdateringer på den grønne bølgens fremvekst i Norge og verden. For om du ikke har sett at bølgen er her, bør du åpne øynene. Vi ønsker å vise deg menneskene bak de grønne tiltakene, hvem de er og hva som driver dem til å ta miljøkampen på alvor.  Les vår historie her

 

Veganisme 2.0

Er du kjøttspiser sier du? Helt i orden. Vegetarianer? Så bra. Vi vil ha deg med på laget! Vi i Funky Fresh har helt siden vi entret veganbransjen i 2008 vært mer opptatt av å rope ”MER GRØNT!”, enn å rope ”MINDRE KJØTT!”. For mer grønt vil jo uansett føre til mindre kjøtt. Uten at folk trenger å føle at vi skal prøve begrense deres livsførsel. Vi er her for å berike, ikke begrense. Vi har tro på at mer kjærlighet automatisk vil føre til mindre lidelse. Alle vinner!(og vi elsker det).

 

”Nothing will benefit human health and increase chances of survival of life on earth as much as the evolution of a vegetarian diet”. – Albert Einstein

 

Vårt mål er ganske enkelt å servere mest mulig vegansk mat til folket!

Blant annet fordi vegansk mat;

  • er god mat

  • legger til rette for bedre dyrevelferd

  • er bra for folkehelsa

  • er bedre for miljøet

  • forebygger humanitære kriser

  • er framtiden

  • er "funky fresh"

 

Hva betyr funky fresh?

Urban Dictionary opplyser om at begrepet betyr ”Different, but cool”. Og det er akkurat det vi ønsker å være; annerledes, men kule. Miljøbevisste uten å legge lokk på det gode liv. Sunnhetsbevisste livsnytere. Allergivennlige uten å være kjedelige. Etiske fremtidsoptimister. Rare, men kule. ”Funky fresh´e.”

 

I am. Am I? Who am I?

Hei! Mitt navn er Vidar, og kommer fra øya Jøa i Nord-Trøndelag. Jeg har fått det ærefulle oppdrag å være reiseleder for denne spennende reisen vi nå, forhåpentligvis, legger ut på sammen. Jeg er spent!

 

Jeg startet en personlig blogg i 2013(vidarsti.me), hvor jeg sto frem med mine psykiske utfordringer og ble helt overveldet av den støtten jeg fikk, da jeg endelig turte å være sårbar. Man innser at man slettes ikke er alene. At vi alle kjemper en kamp på innsiden.

 

Over to år senere innser jeg at denne åpenheten rundt min psyke var begynnelsen på min bevissthetsreise. Den har gjort meg ydmyk og takknemlig.

 

 

 

Jeg er funky fresh!

Jeg har vært en del av funky fresh familien siden oktober 2014. En jobb som skulle vise seg å forandre mitt liv til det bedre. En perfekt arbeidsplass for en kreativ, polyamorøs, ultraløpende, nyfrelst veganer. Mitt virke som hovmester i restauranten må vike på ubestemt tid, for min målbevisste sjef har gitt meg drømmeoppdraget:

 

"Gå ut å promoter den grønne bølgen, og dermed vår bedrift, gjennom å dele din lidenskap og ektefølte tro på at vår innsats er med på å redde verden!"

 

 

 

Du er funky fresh!

Selvfølgelig er du også funky fresh, ingen er helt like, hvem vil egentlig være det? Du er unik! Det handler om å lytte til sitt hjerte og ta tak i sine lidenskaper. Ingen kan redde verden på e