Reddet 90 griser

January 24, 2016

 

 

Kjære medborger, her kommer en skikkelig gladnyhet!

 

 Vi i Funky Fresh Foods nådde i løpet av perioden 18.november - 22.desember vårt ambisiøse mål om å servere våre gjester hele 1000 veganske juletallerkener. Etter våre utregninger betyr dette at vi spart rundt 90 dyreliv, som tilsvarer kjøttforbruket for gjennomsnittlig 5 personer i et helt år, og 3, 5 tonn CO2, som tilsvarer 20 000 km bilkjøring.* Vi er svært stolte over dette og ønsker herved å utbringe en skål til ære for de sparte dyreliv og til alle som har bidratt i vår kampanje #saveapig (sjekk ut alle de flotte bildene på denne instagram tagen). Vi gjør en positiv forskjell for dyras velferd, miljøet og den norske folkehelsa. Det kjennes utrolig deilig for oss å få være en av hovedaktørene i den stadig kraftigere grønne bølge.

 

 

 


 

 

FUN 

 

Sjekk ut vår Funky Freshe  Juletallerken promovideo på vår facebook side: 

https://www.facebook.com/FunkyFreshFoods/videos/10153053640186741/?theater#

 

Vidar og Drajan improviserer en rap og danser for å spre det glade budskap.

 

 


Det er mange forferdelige aspekter ved menneskers behandling av griser, det fornekter vi absolutt ikke, men vi velger å fokusere på de positive bidragene for å bedre deres posisjon. 

For å nå vårt mål hadde vi designet en fantastisk juletallerken. Den bød på mektig nøttestek, saftige veggisterkaker, hjemmelagde pølser, rødkål med stjerneanis og kanel, kålrabistappe, smaksrik brun saus, rosenkålsalat, potetgrateng og tyttebærsyltetøy. Til dessert? - Riskrem så klart!

 

 

 

Fakta om grisen

 

  • Ca. 1,5 millioner griser slaktes årlig, de fleste når de er ca. 6 måneder gamle.

  • • De tas fra mor fire uker gamle, og bor så ti stykker i betongbinger på 10 m2.

  • • De har ofte beinlidelser på grunn av at de vokser seg raskt tunge, samtidig som de ikke får beveget seg. De får også frustrasjons- og stressadferd .

Kilde:

http://www.dyrsrettigheter.no/kjottindustri/landbruk/en-julehilsen-fra-noah/

 

 


 

FAIR

Vi valgte å fokusere på å redde griser i julebordsesongen, siden julen er en tid for å dele glede, vise omtanke, kose seg, og ikke minst, spise god mat. Å spise vegansk i julehøytiden er det snilleste og mest omtenksomme du kan gjøre for dyrene , miljøet og helsen din. Funky Fresh Foods ønsket å inspirere deg, den bevisste forbruker, til å prøve noe nytt i år.  

 

Mange av våre tradisjoner på matfronten i juletiden er basert på kjøtt- og meieriprodukter, derfor er det nettopp i julen at veganske valg, har størst effekt for dyr, for å minske klimautslipp og øke velvære for enkeltmennesker. Fantastisk, ikke sant?


 

REAL

 

For hver 100 solgte juletallerken loddet vi ut “Grønt Kokebok” og den 1000 juletallerkenspiseren vant en “Rent a Chef” for hjemmebesøk, med meny for inntil 10 personer! Jeg jobbet  selv i serveringen denne perioden og det var fantastisk gøy å overaske, allerede fornøyde gjester, med premier på bordet. Det gir mye på et personlig plan, når det kjennes ut som alle vinner.