top of page

"Har aldri vært i Wyllerløypa før... så visste ikke hva jeg gikk til i det hele tatt."


Daglig leder Josefin og søsteren Nathalie fornøyde med egen innsats på Oslos Bratteste.

Oslos Bratteste arrangeres hver høst. Løypa går fra bunn av Wyllerløypa og 2700 meter opp til Tryvannstårnet. Vi snakker 470 meter stigning, vi snakker melkesyre og folkefest. De beste løper den på et kvarter (rekorden er faktisk langt ned på 14-tallet)… For andre er målet å komme seg opp, og en inspirerende mann besteg fjellet på krykker og ble mottatt med jubel. Dette er ”utfordringen alle kan klare” og på lørdag møtte over 4700 opp for å gjøre nettopp dette.

I år var det igjen duket for fest, og solen strålte over krystallklar blå himmel. Team Funky Fresh stilte med 12 engasjerte deltakere med ulik alder, bakgrunn og forventninger. I denne ukens Funky Fresh blogg, skal dere få bli litt bedre kjent med noen av dem:

Fra venstre: Diana, Ida Cecilia og Kristen

Navn: Diana Paola

Tid: 25 min 25 sek

Trening: Styrketrening og intervall. Mye på helsestudio siden det er enklest å få tid til i en travel hverdag.

Kosthold: Vegan/plantebasert

Opplevelse: Det var e tøft motbakkeløp, spesielt opp Wyllerløypa. Alt i alt bedre enn forventet, noe som jeg er veldig fornøyd med .

Marius til venstre.

Navn: Marius Hauge

Alder: 41

Tid: 23:08

Forventninger: Få, det var mitt første løp og jeg ville bare erfare et nytt type løp!

Trenings/kosthold bakgrunn: Har løpt i ca. to år, vært veganer like lenge, var for det meste vegetarianer (med litt fisk i ny og ne) fra jeg var et par og tjue. Har hatt store fremskritt som løper det siste året, og gikk fra 1:44:45 på halvmaraton i fjor til 1:36:10 i år.

Er på Strava og logger alt av løping der, hittill i år har det blitt over 1400km, mot 1000 i hele fjor. Hvis jeg får økt de lange løpene litt (fra 20-25km i dag til 30-35km), så er jeg klar for maraton neste år.

Opplevelse: Oslos bratteste var moro, bra vær, mye folk, veldig hyggelig gjeng fra Funky Fresh Foods laget!

Om resultatet stod til forventningene: Absolutt, men man har jo bare lyst til å ta den rekorden så fort som mulig. Jeg venter dog til neste år, og skal prøve å trene litt mer spesifikt for denne type løp. Løper gjerne på laget igjen!

Annet: Løping er en livsstil, og selv om jeg noen ganger ikke har lyst til å gå ut å løpe, så har jeg vært veldig disiplinert i hele år, og det gir resultater. Utholdenheten går inn i alle aspekter av livet, og det er en stor fordel for meg som har to barn, flere jobber og generelt prøver å få til så mye jeg kan ut av livet!

Navn: Hege F. Andreassen Alder: 39 Tid: 27:27

Forventninger: Ikke så mange. Har aldri vært i Wyllerløypen før, verken opp eller ned, på ski eller til fots, så visste ikke hva jeg gikk til i det hele tatt.

Trenings/kosthold bakgrunn: Trener ca tre ganger i uken. Styrke, pilates og løping i skogen. Spiser forholdsvis sunt, og ofte vegetarisk, men er glad i kjøtt også.

Opplevelse: Gøy. Et annerledes løp (jeg løper flest 10 km løp på flatmark). Det var tungt, men var faktisk innstilt på at det skulle være verre.

Om resultatet stod til forventningene: Hadde ikke trodd jeg skulle komme under 30 min, men visste jo ikke hva jeg gikk til...

Navn: Nils Harley

Alder: 34

Tid: 26:58

Forventninger: Ingen store forventninger til en imponerende presentasjon. Ettersom jeg kjente at det var noe galt med formen på onsdag, og du så at 30 virket som en ok tid, så håpet jeg å ikke gjøre så mye verre enn det. Men det var mye lettere i bakken enn jeg trodde og tror nok at med litt ordentlig forberedelser og skikkelig innsats så kan jeg klare å komme ned på 20.

Trenings/kosthold bakgrunn: Foretrekker lange distanser. Vanlig søndagsløpetur kan ta opp til 6 timer. Løper ca 2. ganger i uken, men skulle vært ute mer. Hovedsakelig stiløping. Spiser for det meste plantebasert.

Opplevelse: Det var en nydelig dag med god stemning i konkurranseområde. FFF-gjengen virker som skikkelig herlige folk.

Pytt i panna

-perfekt etter motbakkeløp!

5 fasta poteter ternet

2 gulrøtter ternet

2 palstinakk ternet

1 squash ternet i dobbelt så store biter som resten

10 st reddik hela

½ rødløk skivet tynt

1 gulløk ternet

1 hvitløksfedd finhakket

½ dl ristede solsikkekjerner

½ dl ristede gresskarkjerner

Gressløk finhakket

Salt og pepper etter smak

Ta frem en stor stekepanne. Begynn med å riste solsikkefrø og gresskar uten olje på høy varme. Pass på å røre så de ikke brenner sig fast. La de få en gylden farge og hell øver de i en skål å sett til side.

Senk varmen til middel og ha olje oppi, oliv eller linfrøolje passer bra her.

Begynn med å steke gulløk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett deretter poteter og stek videre i 7 min.

Ha oppi gulrot og palsternakk og stek 6 min till. Ha oppi mer ojle om de trengs og rør om inimellom.

Tillsett sqashen, reddik og rødløkene.

Stek till alle grønnsakene blivit myke, ca 5 min till.

Tilsett salt og pepper etter smak.

Tillsett ristedde solsikke- og gresskar frø, rør om.

Tilsett gressløken på toppen og server!

Godt med sennepsdressing og innlagt rødbete på siden. ‘

Dressing

2 ss olivolja

1 ss rødvinsvineger eller sitron

1 ss dijonsenap

1 ss agave

Rør sammen

Aktuelle poster
Siste poster
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page